Δέκα παράξενες αλήθειες για τα ζώα

Όσα δεν ξέρουμε για το ζωικό βασίλειο

Συμβιώνουν μαζί με τον άνθρωπο στον πλανήτη γη, αλλά πόσα τελικά γνωρίζουμε γι’ αυτά τα υπέροχα πλάσματα;

Οι κατσίκες έχουν τόνο στη φωνή τους

prlralz1

Έρευνες έδειξαν ότι, όπως και οι άνθρωποι, οι κατσίκες μπορούν να αλλάξουν τον τόνο της φωνής τους ανάλογα με τις συνθήκες και το περιβάλλον που κινούνται.

Υπάρχει ένα είδος μέδουσας που είναι «αθάνατο»

prlralz2

Αυτό το πλάσμα μπορεί να αναπαράγει τους ιστούς του σώματός του χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα, ουσιαστικά αναπλάθοντας τον εαυτό του. Έχει τη μοναδική ικανότητα, σε συνθήκες στρες ή σε περίπτωση τραυματισμού, να επιστρέφει από την ώριμη ηλικία σε πρώιμο στάδιο.

Οι πιγκουίνοι κάνουν πρόταση γάμου στην αγαπημένη τους

prlralz3

Τα συγκεκριμένα ζώα, όταν επιλέγουν έναν σύντροφο γίνεται το εξής: Το αρσενικό θα κάνει πρόταση στο θηλυκό με ένα βότσαλο ως σύμβολο της αγάπης του.

 Οι ελέφαντες έχουν πολύ ιδιαίτερες κοινωνικές συνήθειες

prlralz4

Οι ελέφαντες μπορούν να κλάψουν και να γελάσουν. Επίσης κάνουν κάποιου είδους τελετές για να υποδεχτούν ένα νέο μέλος στην οικογένεια ή να αποχαιρετίσουν κάποιον που πέθανε.

Οι αγελάδες έχουν στενούς φίλους

prlralz5

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αγελάδες είναι πολύ κοινωνικές και μπορούν να έχουν έναν αγαπημένο φίλο ανάμεσα στο κοπάδι τους. Εάν διαχωριστούν από αυτόν τον φίλο, μπορεί να έχουν άγχος.

Τα τραγούδια της φάλαινας εξαπλώνονται όπως και η ανθρώπινη μουσική

prlralz6

Σε περιοχές που ζουν πολλές φάλαινες, τραγουδούν όλες το ίδιο τραγούδι. Πολλές φορές αυτοί οι ήχοι που μοιάζουν με τραγούδι, ταξιδεύουν σε άλλες ομάδες φαλαινών, οι οποίες το μαθαίνουν και αυτές, όπως κάνουν και οι άνθρωποι με τις μουσικές.

Τα στρείδια μπορούν να αλλάξουν φύλο

prlralz7

Ανάλογα με το ποιο είναι το πιο χρήσιμο για την κάθε περίοδο ζευγαρώματος, τα στρείδια μπορούν να αλλάξουν το φύλο τους.

Οι αρσενικοί ιππόκαμποι κρατούν τα μικρά τους

prlralz8

Οι ιππόκαμποι είναι μονογαμικοί. Όταν πρόκειται να ζευγαρώσουν, τα αρσενικά μεταφέρουν γονιμοποιημένα αυγά σε ένα μέρος μέχρι να είναι έτοιμα να γεννηθούν. Οι ιππόκαμποι κρατούν επίσης τις ουρές των μικρών τους όταν κολυμπούν, με τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι κρατούν τα χέρια τους.

Τα θηλυκά λιοντάρια έχουν στενές σχέσεις για μια ζωή

prlralz9

Τα θηλυκά λιοντάρια που είναι αδέρφια μένουν μαζί για όλη τους τη ζωή. Όταν αποκτήσουν παιδιά, τα θηλυκά παραμένουν με τις μητέρες και τις θείες τους ενώ τα αρσενικά ανεξαρτητοποιούνται.

Ο μανάτος αποτέλεσε έμπνευση για το μύθο της γοργόνας

prlralz10

Τα συγκεκριμένα ζώα, όταν έτρωγαν στην επιφάνεια του ωκεανού, είχαν μερικές φορές φύκια κολλημένα γύρω από τα κεφάλια τους, που έμοιαζαν με μακριά μαλλιά. Αυτό, σε συνδυασμό με τις ουρές τους, οδήγησε πολλούς ναυτικούς να πιστέψουν ότι είχαν δει μια γοργόνα.

brightside.me

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: